EVENEMENTS AUTOMOBILEs
Rallies | Travels | Corporate

07.07.2021

Vader en dochter Vandeputte winnen de vernieuwde Ardenne Roads!

Het is gelukt voor Jean-François Devillers en de gehele ploeg van Trajectoire. De vernieuwde editie van de Ardenne Roads op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli, met de start aan het kasteel van Jemeppe bij Hargimont in de regio van Marche-en-Famenne, verliep perfect. Het parcours, dat werd uitgetekend door Robert Rorife, bevatte ook tests op privéterreinen en alles werd ook mogelijk gemaakt door de wedstrijd te brengen onder de paraplu van de RACB. Het werd unaniem goed bevonden. De zorg die werd besteed aan ieder detail, verleidde dan weer de trouwe deelnemers… en bepaalde afwezigen werden overtuigd om toch aan de start te staan van de editie 2022! Als kers op de taart was er dan nog het weer, de aangekondigde regen kwam er nooit en dat maakte dat de 20ste editie van de Ardenne Roads werd afgewerkt in de ideale omstandigheden.

Op sportief gebied bleven de verschillen beperkt. Vanaf vrijdagavond hesen vader en dochter   Vincent en Amy Vandeputte, zich naar de kop van de tabellen met hun Lancia Fulvia HF #71. Ze hadden een minieme voorsprong maar ze maakten er een erezaak van die te verdedigen en te behouden op zaterdagavond, door elke fout te vermijden tijdens de tijdsopnames. Het familie duo zijn trouwe deelnemers aan de proeven van Trajectoire, en ze boeken telkens weer vooruitgang. Dat maakt deze zege er nog mooier op…welkom op het palmares van de Ardenne Roads!

Iets minder geluk was er weggelegd voor de MG B GT #57 van Chris en Olivier Proot, die vrijdag op een uitstekende tweede plaats stonden maar die zaterdag tot tweemaal toe werden gehinderd onderweg. Dat gaf aanleiding tot een dosis frustratie, uiteraard, maar herinnerde ook iedereen aan de eigenheid van de regularity wedstrijden op de openbare weg, waar dit soort voorvallen dus mogelijk zijn.

De straftijd die werd geraapt door de #71 maakte dan weer de zaak van de Porsche 356 Pré-A #6 van Michel Closjans en Yves Noelanders. Dat duo deed zijn reputatie alle eer aan en ging naar huis met de zilveren plak.

Indrukwekkend en wellicht geheel onverwacht was de inhaalrace die werd gereden door de  Porsche 356 A #31 van Michel Decremer en Patrick Lienne. Zij waren zesde na de eerste etappe maar werkten de laatste regularity test, 25 kilometer lang (!), in alle schoonheid af, wat hen toeliet om nog op het eindpodium te klimmen. Ze profiteerden in dit laatste deel onder andere van een fout van vader en zoon Didier en Florent Gathy (Porsche 911), wat de aanleiding was tot het feit dat het eindresultaat van deze proef tot het laatste moment onbeslist bleef.

De top 5 van deze editie van de Ardenne Roads werd vervolledigd door de Austin Healey 3000 MkII van Frank en Emiel De Poorter, derde in de categorie ‘Classic’, die voorgingen aan die andere specialisten van de Regularity: Kurt Declerck en Steven Vynck, op Porsche 914. Daarachter vinden we de MG B GT van de familie Proot. De top 10 van de jaargang 2021 wordt volledig gemaakt door de Jaguar XK 120 OTS van Domien Loosveldt en Guy Dedeyne, de Alfa Romeo Giulietta Sprint van Michel Hermans en Daniel Pigeolet, en de Jaguar Type E van Filip Engelen en Ann Gillis.

De charme en het prestige van de Ardenne Roads ligt trouwens ook in de aanwezigheid van vele wagens die stammen uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Dat vertaalt zich in de klassementen  ‘Post War’ en ‘Pre War’. Het is een kleine toets die enorm wordt geapprecieerd binnen dit  evenement, met  name door de toeschouwers die zich verzamelden langsheen het parcours. Binnen de categorie ‘Post War’, waren er de Porsche 356 van duo’s die hoorden tot de experten binnen de discipline, Closjans-Noelanders (Porsche 356 Pré-A) en Decremer-Lienne (Porsche 356 A), die aan de concurrentie slechts de kruimels over lieten. De Jaguar XK 120 OTS van Loosveldt en Dedeyne vervolledigde de uiteindelijke top 3.

Bij de oudste voertuigen was het de Riley Sprite 1937 van William en Ivo Nijs die het haalde. Zij besloten de wedstrijd op de 32ste plaats van het algemene klassement.

Vermelden we nog het beste vrouwelijke team met Isabelle Van Hoe en Barbara Bussels op een Porsche 356 Speedster. Amy Vandeputte grossierde verder in de bekers want zij werd de beste copiloot in het algemene klassement en kaapte ook nog de trofee weg van de “twee generaties” met haar vader Vincent.

Er waren vele uitdagingen en nieuwigheden in deze editie van dit nog steeds woelige jaar 2021. Jean-François Devillers gaf de Ardenne Roads een nieuw elan. Het zal het enthousiasme van iedereen verder opvijzelen voor de editie 2022…

conntact trajectoire

Onze kantoren

Het Hoofdkantoor

12 Rue des Cotillages, 4500 Huy, Belgique
TVA BE0831 944 155

Office

La Grand Poste 19 Quai sur Meuse, 4000 Liège

Neem contact op

Management

Jean-François DEVILLERS
jf.devillers@trajectoire.be
+32 474 660 144

Administration

Monika LUDWIGS
administration@trajectoire.be
+32 479 204 360

Sales and Marketing

Martin LOBET
marketing@trajectoire.be
+32 478 514 906

Sport

Eric CHAPA
eric.chapa@trajectoire.be
+32 475 890 163