EVENEMENTS AUTOMOBILEs
Rallies | Travels | Corporate

De perfecte combinatie van passie voor autosport
en ecologische waarden.

Vanaf donderdag 22 tot zaterdag 24 juni 2023
dagen
uren
minuten
seconden

DE ARDENNE ROADS DIE DE BELGISCHE REFERENTIE WAS VOOR HISTORISCHE REGELMATIGHEIDSRALLY'S WORDT DE EERSTE ECORALLY IN HET HART VAN EUROPA

Onze knowhow ten dienste van 100% elektrische rally's.

Met 20 jaar nationale en internationale organisatie-ervaring heeft het team de nodige knowhow en erkenning om de eerste Belgische regelmatigheidsrally voor elektrische voertuigen succesvol te organiseren.

Met de VW Ardenne Roads Ecorally bieden we u de mogelijkheid om een ​​elektrische wagen te gebruiken in een kwalitatieve, sportieve en aangename context.

Deze race zal liefhebbers van historische regelmatigheidsrally’s in staat stellen hun sport comfortabel te beoefenen! Zowel nieuwkomers als bedrijven die willen communiceren over hun groene beleid, een interne incentive willen aanbieden of hun klanten willen uitnodigen, zijn van harte welkom op de Ardenne Roads Ecorally.

Er zijn meer dan voldoende goede redenen om deel te nemen!

DE ESSENTIE

Wat is een EcoRally

Een Ecorally is een regelmatigheidsrally, volledig voorbehouden aan 100% elektrische productievoertuigen.

De Ecorally wordt georganiseerd op openbare wegen (max 50 km/u) met verbindingen en regelmatigheidstests. Het gebruik van Blunik of een vergelijkbaar equivalent wordt aanbevolen. De winnaar van de Ecorally is degene die de minste strafpunten verzamelt.

Wat is de FIA EcoRally Cup

Deze omvat negen Europese evenementen, verspreid over Zweden, Tsjechië, Portugal, Spanje (2), Italië, Monaco, Slovenië en Zwitserland.

Naast de regelmatigheidsclassificatie worden de elektriciteitsverbruiksgegevens door de FIA bijgehouden. Het FIA-klassement houdt rekening met zowel de regelmatigheids- als de eco-consumptieklassementen.

De eco-consumptie is niet verplicht om de rally te winnen en zal dat ook niet zijn in België.

Editie 2023

De Ardenne Roads Ecorally 2023, die niet binnen het kampioenschap valt, volgt het parcours van de Ardenne Roads 2022 in Classic-versie, dat bedacht werd door Robert Rorife. Het organisatieteam is identiek als vorig jaar: Jean-François Devillers, Eric Chapa, vergezeld door Antoine Dechamps als Ecorally-adviseur. De klassementen worden nog steeds toevertrouwd aan JB Time Concept en Tripy.

Ons doel is om na deze eerste editie goedgekeurd te worden door de FIA en vanaf 2024 opgenomen te worden in de EcoRally Cup.

WIJ HETEN U WELKOM IN DURBUY

Dit stadje is een van de meest toeristische van België. Het staat bekend om zijn charmante geplaveide straatjes en zijn kasteel uit 1731. Talrijke toeristische activiteiten in overeenstemming met het respect voor de natuur maken er een uitzonderlijke en rustige plaats van.

In 2019 werden de inspanningen van de overheid en de toeristische professionals beloond met het verkrijgen van het internationale label “Sustainable Destination Top 100”. De enige Belgische gemeente die dit behaalde.

Durbuy is bij uitstek geschikt om de Ardense Wegen Ecorally by Volkswagen ID te organiseren.

De ontwikkeling van duurzame mobiliteit staat centraal in de strategie van het merk Volkswagen. Met zijn Way to Zero-programma is het Duitse merk begonnen aan een ambitieuze aanpak om de koolstofvoetafdruk van zijn voertuigen aanzienlijk te verminderen en koolstofneutraal te worden tegen 2050. Om dit doel te bereiken, richt Volkswagen zich op de elektrificatie van zijn modellengamma met 100% elektrische voertuigen zoals de ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 en ID. Buzz.

Alle ID. modellen worden vanaf heden CO²-neutraal geproduceerd en geleverd.

GEVORMD DOOR HEUVELS, GROENE BOSSEN EN WITTE WATERWEGEN, BIEDT DE ARDENNEN KRONKELENDE EN HEUVELACHTIGE WEGEN DIE GESCHIKT ZIJN OM TE RIJDEN

Programma

Donderdag

22 juni 2023

15:00 -

Onthaal van de deelnemers
Administratieve en veiligheidscontroles
Regelmatigheid opleiding
Proloog

19:00 -

officieel welkomstdrankje

20:00 -

Weergave van startvolgorde en briefing

Vrijdag

23 juni 2023

09:00 -

Start 1ste dag (300 km)

11:00 -

Test op privéterrein

17:00 -

Ankomst

19:00 -

Evenement 's avonds

Zaterdag

24 juni 2023

09:00 -

Start 2de dag (200 km)

15:30 -

Aankomst van de rally

19:00 -

Officieel diner en prijsuitreiking

22:00 -

Einde van het evenement

conntact trajectoire

Onze kantoren

Het Hoofdkantoor

12 Rue des Cotillages, 4500 Huy, Belgique
TVA BE0831 944 155

Office

La Grand Poste 19 Quai sur Meuse, 4000 Liège

Neem contact op

Management

Jean-François DEVILLERS
jf.devillers@trajectoire.be
+32 474 660 144

Administration

Monika LUDWIGS
administration@trajectoire.be
+32 479 204 360

Sales and Marketing

Martin LOBET
marketing@trajectoire.be
+32 478 514 906

Sport

Eric CHAPA
eric.chapa@trajectoire.be
+32 475 890 163